Menu

Lux Z - 6 rietjes

Lux Z 6 rietjes hengst-luxz

Lux Z - 6 rietjes

Completed Auction

Bids: 1
Closing Price: €614.00
Winner: None
Start Time: 20 May 2019 10:00:00
Close Time: 27 May 2019 15:00:00

Lux Z is een zoon van Lord calando uit een moeder van Ahorn Z. Lux Z sprong net als vele van zijn nakomelingen op het hoogste niveau. Lux Z is één van de meest succesvolle hengsten in de internationale springsport. Onder Jerry Smit nam Lux Z deel aan de Olympische Spelen in Sydney 2000 en won hij de Pulsar Crown-wedstrijden van Valkenswaard en Cannes. Hiermee heeft Lux Z een totale winsom verdiend van meer dan een miljoen euro. Vader Lord Calando (Lord) is net als de wereldberoemde springhengst Carthago Z (Capitol I) gefokt uit de merrie Perra (Calando I). Behalve Lux Z kennen we Lord Calando ook als de vader van de internationale springpaarden Locanda (Marcus Ehning) en Lukas (Emma Wester). De Hannoveraanse hengst Lux Z werd op Stoeterij Zangersheide gefokt uit de Holsteiner merrie Apocalypte Z (Ahorn Z), een telg uit stam 2543. Uit deze bekende Holsteiner familie komen ook de goedgekeurde hengsten Lavallo, Lasino en Lone Star.

Lux Z heeft naast kampioenen op veulenkeuringen, merriekeuringen en FPP springwedstrijden ook een aantal veelbelovende sportpaarden gebracht. Uit zijn eerste seizoen in Holstein kennen we onder andere de internationale springpaarden Gazelle d 'Aubry (Thomas Voss), Lux Can Do It (Tobias Bachl) en Lagunas (Ben Schröder). Lux Z leverde uit zijn eerste dekseizoen in Nederland maar liefst vijf goedgekeurde zonen, te weten Lupicor-H (KWPN), Nobility (KWPN), Nagano (BWP), Niveau (KWPN) en Non Stop R (SZ).

Naast springvermogen is Lux Z in staat om type en beweging te verankeren in de fokkerij.

Dit betreft een veilingitem van 6 rietjes, incl. een jaar lang gratis opslag.

  • COLOUR: Bay
  • STUDBOOK Holstein, ISH, KWPN, Selle Français, Zangersheide.
Lord Calando Lord Ladykiller XX
Viola
Perra Calando I
Kerrin
Apocalypte Z Ahorn Z Alme
Heureka Z
Sanntona Caletto I
Hedie

Beschrijving:
In de kavellijst vind je alle kavels en plaats je eenvoudig een bod. Heb je nog geen gratis account? Registreer je dan hier. Mocht je nog vragen hebben, dan staat onze klantenservice elke dag voor je klaar. Je kunt ook contact met ons opnemen via telefoonnummer 0614189915.

Toelichting:
Indien in de laatste vijf minuten voor het sluiten van een kavel nog een bod wordt uitgebracht dan wordt de openingstijd met 5 minuten verlengd. 

Retourneren?
Koper kan een Koopovereenkomst met betrekking tot de aankoop van een kavel via een online veiling (Internetkoop) gedurende een periode tot 14 dagen zonder opgave van redenen op basis van het wettelijk herroepingsrecht van artikel 6:230o e.v. Burgerlijk Wetboek ontbinden. Omdat het hier gaat om ingevroren en bederfelijke goederen heeft de consument in dit geval geen recht op het herroepingsrecht en kan de koop na verzending niet ontbonden worden. Dit omdat de kwaliteit na verzending niet meer gewaarborgd kan worden. De kavels zijn hygiënisch en bevroren verpakt. Voor meer informatie of vragen neem contact met ons op.

Kosten:
De veilingkosten voor deze veiling bedragen 10%, er dient direct na gunning betaald te worden via IDEAL. De rietjes kunnen afgehaald worden of indien gewenst opgestuurd worden. (verzendkosten zijn voor rekening van de koper)  Bekijk de algemene voorwaarden geldende voor deze veiling hier.

Afhalen:
Het kavel kan afgehaald worden in overleg. Nadat u de veiling gewonnen heeft voorzien wij u van verdere informatie over de bijgeleverde opslag zodat u contact kan opnemen voor verdere afhandeling. Deze online veiling wordt u aangeboden door: OnlineHengstenboer - DDL Challenge VOF. OnlineHengstenboer is niet de verkoper van dit kavel. Wij veilen en factureren dit kavel als bemiddelaar in opdracht van de verkoper.

Name Lux Z - 6 rietjes
Stallion keeper OnlineHengstenboer
Chilled or frozen Frozen
Studbook Holstein, ISH, KWPN, Selle Français, Zangersheide
Colour Bay
Breeding type Jumping
Year of birth 1988
Height 1.68